Dit ben je of wil je:

  • Je weet niet meer welke kant je op wilt met je studie of je school.
  • Je wilt makkelijker met andere mensen leren omgaan.
  • Je hebt ASS, HB of angsten die je belemmeren.
  • Je wilt keuzes maken over je volgende stap, en daarbij begeleiding krijgen.

Zelf en samen

Je gaat zelf aan het werk. En in samenwerking met je begeleider. Je werkt met andere jongeren samen. Je helpt elkaar. Je krijgt meer zelfvertrouwen. Want je ontdekt je eigen sterke punten. En leert jezelf helpen in je ontwikkeling.

Samen met een coach stel je leerdoelen op.

Zo ziet je week eruit

Het aantal uren wordt in overleg met jou afgesproken. We maken wekelijks een planning waarin jij kunt kiezen wat je gaat doen. Soms lunchen we samen. Sommige dagen sluiten we met een maaltijd af.

Regelmatig maak je een verslag van je leerproces: daar leer je van!

Aan de slag!

Je gaat aan de slag. Het liefst op plekken die jij zelf interessant vindt. Er is in de Biotoop en in Haren genoeg te doen. Meewerken met kunstenaars en ambachtslieden. Werken bij verschillende bedrijven in de gemeente Haren.

Workshops

Elke week krijg je een workshop die voor jou leerzaam en interessant is. Bijvoorbeeld over omgaan met geld. Hoe je een eigen bedrijf start. Hoe je dingen doet als hout bewerken, muziek maken, lekker koken. Je geeft vooral aan wat jij zelf wilt leren.

Er op uit!

Elke maand bezoek je een interessante of leerzame plek waar je met de groep voor kiest.

Grotere projecten

Je bedenkt met de groep gezamenlijke projecten. Er moet hier en daar wat opgeknapt en onderhouden worden aan het gebouw waar we zitten. Je kunt ook denken aan het starten van een Thee-room, waarbij je zelf de thee kweekt in een van de kassen van de Biotoop.